Proiecție de film



Trashed


SUA, 2012 (98 min.)
documentar


„Sticla de plastic din mâna ta va deveni la fel de periculoasă ca un cocktail Molotov.”
(New York Times)


Regia: Candida Brady
Scenariul: Candida Brady
Imaginea: Garry Waller
Montajul: Kate Coggins, James Coward, Jamie Trevill
Muzica: Vangelis
Cu: Jeremy Irons, Evangelos Kalafatis, Clive Oxenden
Distribuit de: Blenheim Films

Jeremy Irons își propune să descopere amploarea și efectele, la nivel mondial, ale problemei deșeurilor, în timpul unei călătorii în jurul lumii către destinații spectaculoase afectate de poluare. Aceasta este o călătorie de investigație, dominată de meticulozitate și de curaj, care îl împinge pe Irons (dar și pe noi) de la scepticism la durere și de la groază către speranță.

Candida Brady, regizor și jurnalist, a făcut înconjorul lumii și a inițiat mai multe campanii de responsabilitate socială, datorită naturii muncii sale în cadrul agenției naționale de presă a Marii Britanii. În 1996 a fondat casa de film Blenheim Films, unde a produs și regizat o serie de documentare care abordează diverse subiecte de importanță globală, inclusiv un proiect întins pe parcursul a 10 ani privind descoperirea tratamentului anti HIV și SIDA. În 2012 a finalizat primul său documentar solo de lung metraj, în care Jeremy Irons, câștigător al premiului Oscar, este urmat într-un turneu mondial în timpul căruia descoperă problemele generate jurul deșeurilor și în jurul conceptului de sustenabilitate.


Premii și nominalizări:

Special mentionInternational Documentary Award, Cinemamblente Festival (2013)
WinnerSpecial Documentary Award, 30th International Environmental Film Festival (2013)
WinnerGrand Prix, Kyiv International Documentary Film Festival (2013)
Award of Excellence – The LA Movie Awards (2013)
WinnerBest Editing, LA Movie Awards (2013)
WinnerPalm Verte, UK Green Film Festival (2013)
WinnerAudience Award – Movies that Matter, MAUI Film Festival (2012)
WinnerSpecial Jury Prize, Tokyo International Film Festival (2012)



Concert



URMA - For Strings

Un concert acustic, alternativ, este o reintepretare a repertoriului trupei, în variantă clasică, prin intermediul instrumentelor cu coarde.


Trupa de rock alternativ, Urma, a luat naștere la Cluj-Napoca în anul 2003. Muzica lor este asociată, în general, cu rock-ul acustic, membrii acesteia folosind instrumente muzicale diverse (flaut, saxofon, instrumente cu coarde). În cei mai mult de 10 ani de activitate, formația a căpătat notorietate internațională, în special în Europa centrală și de vest, ajungând pe scene din țări ca Ungaria, Germania, Franța, Anglia sau Elveția.


Cel de-al patrulea album al trupei Urma, „Lost End Found”,  este o declarație de responsabilitate socială privind clădirile declarate monumente de patrimoniu:

„Lost End Found” e o punte între muzică şi arhitectură, două bresle foarte comune. Un grup de muzicieni și arhitecți care încearcă să atragă atenția asupra monumentelor de patrimoniu care necesită intervenție, sprijin imediat pentru restaurare și redare în folosul comunității, în ideea de a reintegra monumentele de patrimoniu și de a le resuscita din punct de vedere economic.

(Academia Cațavencu)